dimarts, 30 d’octubre del 2012

TOTS SANTS

A pesar que la moda importada de Halloween està fent estragos a les escoles d'arreu del nostre país, nosaltres som més de Tots Sants; una festa antiquíssima, d'origen cèltic, posteriorment cristianitzada, en la qual es venerava els morts.
Ací us deixem les fitxes que hem fet per treballar el dia de Tots Sants i les tradicions i costums lligades a ell amb els nostres alumnes:

 A pesar de que la moda importada de Halloween está haciendo estragos en las escuelas de nuestro país, nosotros somos más de Todos los Santos; una fiesta antiquísima, de origen céltico, posteriormente cristianizada, en la cual se veneraba a los muertos.
Aquí os dejamos las fichas que hemos hecho para trabajar el día de Todos los Santos y las tradiciones y costumbres ligadas a él con nuestros alumnos:





2 comentaris:

  1. Halloween es la contracció de "All hallow eve", que en anglés antic significa "Vespra de tots Sants". Per tant, no es si no una versió de la Festa de Tots Sants.

    ResponElimina
  2. Hola Anònim, ja et trobavem a faltar per ací ;)
    Independentment de que siga el mateix o no, Halloween porta associats uns costums que no són els nostres: disfressar-se, dir "trick or treat?"... mentre ací hi ha altres: anar al cementeri, contar històries... crec que la única coincidència és fer fanalets amb carabasses!
    Gràcies per les teues aportacions, sempre tan enriquidores!

    ResponElimina