dimecres, 10 d’octubre de 2012

què tinc al cap?

Hi ha un joc que m'ha acompanyat des de que vaig començar aquesta aventura com a mestra d'educació especial, el "què tinc al cap?", i cada vegada que jugue li trobe noves possibilitats.

Hay un juego que me ha acompañado desde que empecé esta aventura como maestra de educación especial, el "qué tengo a la cabeza?", y cada vez que juego le encuentro nuevas posibilidades.

el joc comercial, via
Es juga així: Una persona (o totes, depén del nivell del grup) es posa una cinta al cap, on se li enganxa, sense que ella ho veja, un picto o una paraula escrita. La resta d'alumnes li expliquen, sense dir la paraula, què és.  Ací teniu les normes:

Se juega así: Una persona (o todas, depende del nivel del grupo) se pone una cinta a la cabeza, donde se le engancha, sin que ella lo vea, un picto o una palabra escrita. El resto de alumnos le explican, sin decir la palabra, qué es. Aquí tenéis las normas:Per a aquestes descripcions vaig utilitzar aquests taulers de descripció de persones, objectes o animals, que serveixen per guiar els alumnes en l'inici i que també ens serveixen per fer descripcions escrites:

Para estas descripciones utilicé estos tableros de descripción de personas, objetos o animales, que sirven para guiar los alumnos en el inicio y que también nos sirven para hacer descripciones escritas:


Com ja he comentat, existeix una versió comercial del joc, però jo prefereix la versió casolana (en la imatge en teniu una exprés), que permet adaptar-ho i posar els pictos de la unitat didàctica o projecte que estan treballant per reforçar-los, o referents als seus interessos, o amb paraules que contenen les grafies que volem reforçar, o el que se vos ocòrrega!

Como ya he comentado, existe una versión comercial del juego, pero yo prefiero la versión casera (en la imagen tenéis una exprés), que permite adaptarlo y poner los pictos de la unidad didáctica o proyecto que están trabajando para reforzarlos, o referentes en sus intereses, o con palabras que contienen las grafías que queremos reforzar, o lo que se os ocurra!


 Com que aquest any tinc alumnes que utilitzen SAAC, els he fet un tauler amb el programa TICO per poder participar amb ell en el joc (de moment, prou guiat), mireu:

Como este año tengo alumnos que utilizan SAAC, les he hecho un tablero con el programa TICO para poder participar con él en el juego (de momento, bastante guiado), mirad:

algunes pantalles de l'aplicació
 (Podeu descarregar-lo punxant ací, recordeu que per poder visualitzar-lo i utilitzar-lo heu de tindre instal·lat el programa al vostre ordinador, cosa que vos recomane!) 

(Podéis descargarlo pinchando aquí, recordad que para poder visualizarlo y utilizarlo tenéis que tener instalado el programa a vuestro ordenador, cosa que os recomiendo!)

A més a més és un joc molt divertit per jugar en família una vesprada de pluja!
Además es un juego muy divertido para jugar en familia una tarde de lluvia!

5 comentaris:

 1. Gràcies, jo també faig aquest joc però d'altra manera. M'agrada les fitxes de les normes, vaig a imprimir-les. Molt bona feina!!!!! Salutacions

  ResponElimina
 2. Hola Eugenia! sí, és un joc molt comú, jo he jugat fins i tot amb amics, quan era més jove, amb paperets apegats al cap! com fas tu el joc?

  ResponElimina
 3. Buenísimo, me gusta mucho, y a jugarlo con Erik lo antes posible. MIl gracias :) -me lo llevo al pinterest, jjjj :)

  ResponElimina
 4. Podries tornar a posar les normes i els taulers de descripcions que no apareixen? Moltes gràcies.

  ResponElimina