dissabte, 1 de febrer del 2014

idees de baix cost: autobebedor

Aquest blog va nàixer de la necessitat de compartir el que fem, de que la relació en internet no fora unidireccional (sempre agafar idees dels uns, descarregar material d'altres...) sinó bidireccional (compartir les nostres idees, materials i punts de vista sobre la diversitat funcional).

Per això quan, temps enrere, em va escriure Daniel del centre ocupacional de Valdepeñas (Ciudad Real) dient-me que volia fer un autobebedor per a una usuària, em vaig alegrar molt. L'autobebedor és un "inventillo" que vaig fer per a una alumna fa anys, i que vaig compartir a la pàgina del Baix Cost, de la qual ja hem parlat ací altres vegades (ací, ací i ací). 

He pensat que estaria bé compartir per ací la idea, molt senzilla, i una reflexió. La idea la teniu en aquest pdf:

Este blog nació de la necesidad de compartir lo que hacemos, de que la relación en internet no fuera unidireccional (siempre coger ideas de los unos, descargar material de otros...) sinó bidireccional (compartir nuestras ideas, materiales y puntos de vista sobre la diversidad funcional).

Por eso cuando, tiempo atrás, me escribió Daniel del centro ocupacional de Valdepeñas (Ciudad Real) diciéndome que quería hacer un autobebedor para una usuaria, me alegré mucho. El autobebedor es un "inventillo" que hice para una alumna hace años, y que compartí en la página del Bajo Coste, de la cual ya hemos hablado aquí otras veces (aquí, aquí y aquí).


He pensado que estaría bien compartir por aquí la idea, muy sencilla, y una reflexión. La idea la tenéis en este pdf:






La reflexió és una que em va fer un professional que aprecie molt; un autobebedor no es fa per estalviar feina a la persona o persones que habitualment s'encarregarien de donar-li a beure a eixa persona. No és eixe l'objectiu. La intenció és més propera al nom d'aquest blog, l'adicció a l'autonomia, engrescar les persones per tal que troben plaer en fer les coses soles, per elles mateixes, a pesar d'enfrontar-se a greus dificultats motrius, en aquest cas, o d'altre tipus. No és que haver de demanar ajuda, o no poder fer les coses per ell sol, siga negatiu, de molt menys. Les persones som interdependents, i és així com podem crèixer, recolzant-nos els uns amb els altres. Però ni és bo recolzar-se més allà del necessari, perquè ens anul·lem com a persona; i és impossible -i no desitjable- no recolzar-se en els altres.

Bé, no deixe passar l'oportunitat de donar-li les gràcies a Daniel  per engrescar-me, indirectament, a escriure aquesta entrada.

La reflexión es una que me hizo un profesional que aprecio mucho; un autobebedor no se hace para ahorrar trabajo a la persona o personas que habitualmente se encargarían de darle a beber a esa persona. No es ese el objetivo. La intención es más cercana al nombre de este blog, la adicción a la autonomía, animar a las personas a que encuentran placer al hacer las cosas solas, por ellas mismas, a pesar de enfrentarse a graves dificultades motrices, en este caso, o de otro tipo. No es que tener que pedir ayuda, o no poder hacer las cosas por ella sola, sea negativo, de mucho menos. Las personas somos interdependientes, y es así como podemos crecer, apoyándonos los unos con los otros. Pero ni es bueno apoyarse más allá de lo necesario, porque nos anulamos como persona; y es imposible -y no deseable- no apoyarse en los otros.

Bien, no dejo pasar la oportunidad de darle las gracias a Daniel por animarme, indirectamente, a escribir esta entrada.



Ací teniu l'autobebedor que ha fet Daniel:
Aquí tenéis el autobebedor que ha hecho Daniel:



i un que he fet jo per a que una alumna es puga beure el suc de l'esmorzar al seu ritme.
y uno que he hecho yo para que una alumna se pueda beber el zumo del almuerzo a su ritmo.


 

1 comentari:

  1. Pues a mí me ha encantado el "inventillo" jejeje. Gracias por compartirlo y también a Daniel :-)

    ResponElimina