TICO (Tableros interactivos de COmunicación) és una aplicació informàtica per generar i utilitzar taulers de comunicació de forma interactiva, que s'emmarca dins el projecte de col·laboració existent entre la Universitat de Saragossa i l'escola pública d'educació especial Alborada. És gratuït, de software lliure i còdig obert. A més a més, des de la pàgina d'Arasaac es poden descarregar TICOS ja fets (que ens poden servir així o podem modificar-los per tal d'adaptar-los als nostres alumnes).
El curs passat va ser un gran descobriment per a mi, ja que tenia a l'aula dos alumnes amb problemes motòrics per a les quals l'ordinador era l'eina de treball fonamental i el programa TICO em permetia crear moltes de les coses que necessitava i, a més, d'una forma mooooolt senzilla (i mira que jo amb les noves tecnologies...). Una de les coses que necessitavem era que les meues alumnes pogueren fer les rutines del matí de forma autònoma, com ho feien els seus companys... I aquest és el resultat, que vaig penjar a la pàgina d'Arasaac (punxeu damunt de les imatges per accedir a la descàrrega):
nivell 1, amb pictogrames i text |
nivell 2, només amb text |
TICO (Tableros Interactivos de COmunicación) es una aplicación informática para generar y utilizar tableros de comunicación de forma interactiva, que se enmarca dentro del proyecto de colaboración existente entre la Universidad de Zaragoza y el Colegio Público de Educación Especial Alborada. Es gratuito, de software libre y código abierto. Además, desde la página de Arasaac se pueden descargar TICOS ya hechos (que nos pueden servir tal cuál o podemos modificar para adaptar a nuestros alumnos).
El curso pasado fue un gran descubrimiento para mí, ya que tenía en el aula dos alumnas con problemas motóricos para las cuales el ordenador era la herramienta de trabajo fundamental y el programa TICO me permitía crear muchas de las cosas que necesitaba y, además, de una forma muuuuuuy fácil (y mira que yo con las nuevas tecnologías...). Una de las cosas que necesitábamos era que mis alumnas pudieran hacer las rutinas de la mañana de forma autónoma, tal y como lo hacían sus compañeros. Y éste es el resultado, que colgué en la página de Arasaac (pinchad encima de las imágenes para acceder a la descarga).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada